Voksen - IPP2 kurser

Kurser
Kurser i tur- & havkajak opslås her på hjemmesiden tidligt forår for sæsonen.

Vi tilbyder begynderkurser i turkajak og havkajak.

For at ro i klubben kræves det, at du har bestået IPP2-prøven.

Hvis du vil have info om årets kurser og tilmelde dig så: klik her og vælg et hold.

Når du tilmelder dig og betaler et kursus bliver du samtidig medlem af Odense Kajakklub. Det betalte beløb dækker såvel kursusafgift som klubkontingent  frem til 1. april det efterfølgende år.

Læs Odense Kajakklubs folder her: Folder_OKK_2020

Kursernes indhold og afvikling
Kurserne afholdes som regel i foråret, sådan at resten af sæsonen kan bruges sammen med klubbens øvrige medlemmer.De grundlæggende færdigheder er ens, men der bruges forskellige kajaktyper, og der er lidt forskelligt fokus i IPP.  Det kan kursuslederne forklare nærmere.

Lær andre kajaktyper
Vi holder omskolingskurser om efteråret, hvor du lære de andre kajaktyper at kende og opnå bevis der til, og det opfordrer vi alle til. Hvis du vil ro i polokajak, skal du kontakte poloafdelingen.

Instruktørerne
Alle kurser instrueres af medlemmer fra klubben med den nødvendige erfaring og uddannelse. Al instruktion og andet arbejde i klubben udføres som frivilligt arbejde.

Praktisk info til kurserne:

 • Vi opfordrer alle til at komme til introduktionsaften i klubben (se dato under tilmelding eller kalender )
 • Tilmelding og betaling via hjemmesiden. Derefter vil du få en bekræftelse på kurset og blive kontaktet af din instruktør. Ved tilmelding bekræfter du samtidig, at du vil overholde klubbens love, sikkerhedsregler og bestyrelsens anvisninger, samt at du er sund og rask og kan svømme 600 m.
 • Du skal i svømmehallen og vise, at du kan svømme 600 m. Tal med livredderen i svømmehallen derom, og få beviset underskrevet af livredderen.
  Dette svømmebevis skal udfyldes!
 • Mød op i god tid i klubben og brug omklædningsrummene, hvor du kan opbevare dine ting. Der er varme brusere og en sauna.
 • Medbring sportstøj og en god vindtæt jakke/regntøj, du kan bevæge armene i.
 • Dine sko vil blive våde, og du kan anvende sko uden snørrebånd, badesko eller neoprenstøvler. Vi har enkelte våddragter i klubben. Din instruktør vil give tips til god påklædning.
 • Sammen med din instruktør finder I den kajak, der størrelsesmæssigt passer bedst til dig. I løbet af kurset vil du prøve flere kajaktyper.
 • Redningsvest, pagaj og skørt til cockpittet på kajakken (så du ikke bliver så våd), har vi i klubben.
 • Første undervisningsdag er i svømmehallen for at træne redninger, dvs. vi træner at komme sikkert op i kajakken igen, hvis du havner i vandet.
 • Din instruktør underviser dig i de færdigheder du skal have, for at bestå prøven.
 • Til kajakprøven er din egen instruktør med samt en anden instruktør, så alt går rigtigt til. Skulle du ikke klare prøven i første forsøg, vil din instruktør fortælle om næste prøvedag.
 • Efter ordinær undervisning er der i Juni fælles klubtur til Thurø (se kalender for dato)
 • Klubben har mange kajakker som du frit kan benytte når du har bestået kursus og har roet 100 km sammen med andre fra klubben.

Regler og forbehold:

 • Du skal følge klubbens vedtægter, skal være sund og rask og kunne svømme 600 m i en svømmehal.
 • Din instruktør skal vide, hvis du fejler noget som har betydning for sikkerheden (epilepsi, sukkersyge, balanceproblemer eller lign. som typisk også ændrer på ret til kørekort) inden tilmeldingen. Spørg klubben, hvis du er i tvivl.
 • Hvis du fortryder din tilmelding, tilbagebetales dit beløb indtil en måned før dit kursus starter.
 • Vejr og vind kan medvirke til, at datoer kan ændres, ligesom andet kan forårsage en aflysning. Du vil blive tilbudt en anden kursusdag.

Du har fået dit bevis – hvad så?

 • Du får kodet din nøgle om, så du selv kan låse portene op til klubbens kajakker.
 • Du skal ro 100 km inden du er ”friroet”, dvs. må ro alene. Du skriver dine roture ind på dit eget rokort i klubben, så kan du nemt holde styr på det.
 • I sommersæsonen arrangeres der frironing hver tirsdag. Du kan også skrive på klubbens FB-side og søge hjælp til frironing.
 • Du bliver kun bedre og bedre, jo mere du ror, så find dig en romakker eller flere. Vær aktiv og deltag i klubbens liv og de ture, der arrangeres. Tour de Thurø (anden lørdag i juni) er en god anledning til at prøve andet ro-vand, og klubben arrangerer transport af kajakkerne. Din instruktør hjælper med tilmelding og deltagelse.

Tur/kap kajak
Tur/kap kajakker er for dig, der gerne vil have en god motionstur på roligere vand og/eller dig som gerne vil ud og deltage i konkurrencer og motionsløb. Fordelen ved tur/kapkajakker er, at de er forholdsvis lette og nemme at håndtere, samt at de er skabt til fart. Forskellen mellem tur og kap kajakker er bredden. Oftest vil man starte i en turkajak og har man lyst, kan man, efterhånden som balancen og teknikken forbedres, bevæge sig mod de smallere kapkajakker.

Kajakpolo

Kajakpolo er kajaksportens holdsport med sprøjtende vand, hvirvlende pagajer, korte kajakker og en flyvende bold. Sporten er for dig, der er fortrolig med vand og glad for fart og aktion. To hold af 5 personer dyster mod hinanden på en 23 x 35 m bane med et mål hævet 2 m over vandet i hver ende. Taktisk minder spillet meget om håndbold. Kajakpolo spilles hele året, om sommeren kan polospillerne findes i havnen, mens de om vinteren træner i svømmehallen ved universitetet.

Havkajak

Havkajakken er den terrængående kajak, hvis du sammenligner med cykler eller biler, så er det mtb eller 4×4. Det betyder, at den er lidt tungere og knap så hurtig, men til gengæld er den meget stabil og er den eneste kajak, som kan klare større bølger og være på åbent hav. Den har også mere lasteplads, som gør den velegnet til lange ture.

Havkajakken er for dig som gerne vil bruge kajakroning til både oplevelser og træning og som ønsker at ro på havet i vind og bølger og måske lave ferie med kajak.

Vi ror i beskyttet farvand under kurset, men styrer efter at komme på havet i lidt bølger på sigt.

 

Træningssteder